България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Благотворителна безплатна пиеса радва малки и големи през празничния сезон

Много по-сериозно и предизвикателно е да се играе за деца, коментираха Траян Велев и Десислава Моралес

22.12.2023 | 10:03 Редактор: Толя Стоянова

Благотворителното представление на детската пиеса "Островът на съкровищата" обещава да развесели и вдъхнови множество деца и техните родители през празничния сезон. Предпремиерата е днес, 22 декември. Пиесата е специално организирана като коледен подарък за деца в неравностойно положение и деца на бежанци. Проектът е реализиран, благодарение на усилията на продуцента Траян Велев и режисьора Олег Степанов.

"Днес е предпремиерата. Решихме да направим благотворителен спектакъл, който е напълно безплатен за всички деца, семейства и хора в неравностойно положение, и така да отпразнуваме началото на коледните празници. Утре ще бъде нашата официална премиера от 11:00 часа и от 13:00 часа. Идеята дойде от това, което напоследък учим, че когато си получил нещо от другите хора, може да върнеш нещо на обществото. Занимаваме се с изкуство, с театър, така че това е нещото, което можем ние да подарим на останалите", заяви продуцентът на пиесата Траян Велев в студиото на "България сутрин".

"Аз съм приключенец по душа. Единствената женска роля имам честта да изиграя. Нямам усещане, че правим представление за деца. Всичко е толкова отговорно, сериозно, забавно. Актьорите сме отдадени", каза актрисата Десислава Моралес.

Според Велев отговорността е много по-голяма, когато се представя спектакъл за деца, защото те хващат всичко фалшиво. 

"Много по-сериозно и предизвикателно е да се играе за деца. Те няма да ти спестят коментара, няма да спестят, ако им е скучно, но също така, ако се забавляват, също няма да ти бъде спестено. Стараем се максимално. Това не е спектакъл само за деца. Правим театър, който е за деца и родители", сподели продуцентът в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на Моралес пиесата е наситена с много хумор и приключенски дух, има и бой със саби, който ще бъде много интересен и за зрителите.

"Много е приятно да се занимаваш с театър, имаш директна обратна връзка с публиката. За мен това е най-силното изкуство", добави Велев.

Гледайте целия разговор във видеото.