fallback

Десислава Паунова, АПИ: Не можем да вървим срещу бедствията, пътят Царево - Синеморец остава затворен

Изграждат временен мост от Царево в посока Синеморец

06.09.2023 | 08:05 Автор: Елеонора Танева

Пътят Царево - Синеморец остава затворен след пороите и наводненията. 

"Има около 50 см вода, тя се оттича, надяваме се до края на деня пътят да бъде отворен за движение. Остава затворен и мостът на републиканския път след Царево в посока Синеморец. Създадена е организация на мястото на срутеното мостово съоръжение да бъде поставено временно такова, за да се осигури пропускливостта", заяви членът на УС на АПИ Десислава Паунова пред "България сутрин".

По думите ѝ с тежка техника или високопроходими камиони може да се мине, тъй като тези 50 см вода не са толкова опасни за тях.  

Два моста са отнесени в Царево, започва изграждането на сглобяема конструкция, която да осигури връзка след Царево в посока Синеморец.

"Вече започнаха огледи, всички щети по републиканската пътна мрежа ще бъдат възстановени. По пътя Царево - Малко Търново имаше 3 свличания на земна маса, които са разчистени", добави Паунова.

Пред Bulgaria ON AIR тя беше категорична, че причина за бедствието е голямото количество дъжд, което се е изсипало за кратко време. 

"Това е водосборна област, количеството валежи е било изключително високо, това е бедствие, не можем да вървим срещу бедствията", коментира представителят на АПИ.

За ремонта на разрушената републиканска пътна мрежа средствата ще бъдат отпуснати от държавата.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback