България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Десислава Паунова, АПИ: Не можем да вървим срещу бедствията, пътят Царево - Синеморец остава затворен

Изграждат временен мост от Царево в посока Синеморец

06.09.2023 | 08:05 Редактор: Елеонора Танева

Пътят Царево - Синеморец остава затворен след пороите и наводненията. 

"Има около 50 см вода, тя се оттича, надяваме се до края на деня пътят да бъде отворен за движение. Остава затворен и мостът на републиканския път след Царево в посока Синеморец. Създадена е организация на мястото на срутеното мостово съоръжение да бъде поставено временно такова, за да се осигури пропускливостта", заяви членът на УС на АПИ Десислава Паунова пред "България сутрин".

По думите ѝ с тежка техника или високопроходими камиони може да се мине, тъй като тези 50 см вода не са толкова опасни за тях.  

Два моста са отнесени в Царево, започва изграждането на сглобяема конструкция, която да осигури връзка след Царево в посока Синеморец.

"Вече започнаха огледи, всички щети по републиканската пътна мрежа ще бъдат възстановени. По пътя Царево - Малко Търново имаше 3 свличания на земна маса, които са разчистени", добави Паунова.

Пред Bulgaria ON AIR тя беше категорична, че причина за бедствието е голямото количество дъжд, което се е изсипало за кратко време. 

"Това е водосборна област, количеството валежи е било изключително високо, това е бедствие, не можем да вървим срещу бедствията", коментира представителят на АПИ.

За ремонта на разрушената републиканска пътна мрежа средствата ще бъдат отпуснати от държавата.

Гледайте целия разговор във видеото.