България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

БСП настоява за борба с инфлацията, няма да се включи в промените на Конституцията

Случват се странни неща, които идват от задкулисието, смята депутатът

01.09.2023 | 09:18 Редактор: Михаела Кирилова
БСП настоява за борба с инфлацията, няма да се включи в промените на Конституцията

"Това мнозинство не се движеше по очакванията на обществото по отношение на законодателните инициативи. Сега трябва да поправяме редица закони, които приехме предната сесия. Не се взеха никакви решения относно ограничаване на инфлацията и в подкрепа на българите. Може би намалява леко инфлацията, но всеки може да види за какво става въпрос като влезе в магазина. Крайно време е някой управляващ да вземе решение в подкрепа на българите в инфлацията и повишаване на доходите", коментира депутатът от БСП Георги Гьоков пред Bulgaria ON AIR.

"Ще започнем и работа по Бюджет 2024. Конституцията не се нуждае от никакви мащабни промени и ние няма да се включим. Може и да има нещо смислено, но приоритетите на обществото са други. Ограничаването на правомощията на президента - това ли е най-важното за България? Нека да ги направим нулеви, ако това помага на българите, но това не е така", категоричен бе социалистът в "България сутрин".

Гьоков е на мнение, че се "случват странни неща, които идват от задкулисието. Според него правителството се е провалило в говоренето за корупцията.