България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"ДА на спорта, НЕ на насилието": ММА боец организира бойна гала вечер

Не всички спортисти сме агресори, насилници, убийци, коментира Мариян Димитров

07.08.2023 | 08:37 Редактор: Елеонора Танева

Една от звездите на родния MMA – Мариян Димитров обяви в социалните мрежи, че организира бойна гала вечер с надслов "ДА на спорта, НЕ на насилието". 

"Идеята се роди последните няколко дни, след нападението в Стара Загора и слагането на етикет на всички спортисти, че сме агресори, насилници, убийци. Искаме да покажем, че ние, истинските спортисти, се разграничаваме от този етикет на агресори, хората, които по някакъв начин раздават насилие. Между нас има толкова много спортисти, които са бащи, майки. Има много хора, достойни за уважение, не е добре да се слагат етикети", призова Мариян Димитров чрез ефира на "България сутрин".

Той подчерта, че спортът е много важен за подрастващите. 

"Спортът ни учи на уважение, всичко тръгва от семейството. Спортът е добър учител, трябва да имаме уважение и към хората, които ни учат на него", добави Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Бойната гала вечер с надслов "ДА на спорта, НЕ на насилието" ще се проведе на 23 септември в Стара Загора.

"Да аз имам татуировка, но не съм агресор! Да аз имам брада, но не съм насилник! Да аз имам изразена физика, но не съм убиец!", категорична е позицията на спортиста, който е и баща на две деца.

Гледайте целия разговор във видеото.