България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Исках" на Мартина и Димитър Лазаров - латино песен за идеалната любов

Изпълнителите разказаха как е създадено парчето с лятно звучене

19.06.2023 | 09:21 Редактор: Михаела Димитрова

Певицата Мартина представи новата си лятна латино песен "Исках" заедно с нейния колега Димитър Лазаров. 

"Отдавна пиша песни, моята съпруга един ден каза, че има една прекрасна певица Мартина, която харесва и можем да се свържем с нея и да направим нещо заедно. Познавахме се бегло от салса партита, танцували сме на случаен принцип. Съпругата ми писа на Мартина, тя ѝ откликна с интерес", сподели изпълнителят Димитър Лазаров в студиото на "България сутрин".

"По-голямата част от моите съвместни проекти стават по този начин, някой се свързва с мен. Не е нещо, което не го очаквам, изненадах се, че дойде от тях. Ние се познаваме, но сме на различни сцени, харесвам салсата, но не съм мислила в тази стилистика да правя песни в този стил. Когато Димитър и съпругата му Мария ми споделиха за цялостната идея, развълнувах се, казах си, че това е някакъв шанс за една друга моя мечта, която мога да осъществява по този начин", разказа Мартина пред Bulgaria ON AIR.

Димитър Лазаров посочи, че песента е написана по време на пандемията, когато е имал време за творчество.

"Когато човек може да гледа от позитивната страна на лошите неща, винаги завършва добре. Исках да напиша всички възможни песни, имах време. За това парче пробвах различни идеи, накрая се оформи като нещо, което винаги си е било завършено, решихме със съпругата ми, че това парче е подходящо за дует", допълни той.

Интересен факт е, че във видеоклипа към песента "Исках" Мартина и Димитър Лазаров играят мъж и жена, като неговата съпруга Мария ги е навигирала. 

"Песента е за една идеална любов и за борбата на човек по пътя към един такъв идеал - идеята е, че тя не се състои", каза още Лазаров.

"Със сигурност ще направим още неща заедно. За себе си подготвям нещо ново и интересно, не съм го правила досега, но есента моите почитатели може да очакват на български език една много голяма изненада, която ще споделя скоро", повдигна завесата Мартина.

"Аз съм подготвил едно ново парче, но не в латино стилистика, което ще излезе на 1 август с клип", сподели Лазаров.

Гледайте целия разговор във видеото.