България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Михаела Маринова тръгна на национално турне, подготвя и трети албум

Изпълнителката разказа как твори своите песни

06.06.2023 | 09:50 Редактор: Михаела Димитрова

След излизането на втория ѝ албум "До безкрай", Михаела Маринова тръгна на едноименно национално турне, което започва в началото на юни. Концертите вече преминаха през Варна, Бургас, а сега предстои в София. 

"Това турне е дълго чакано за мен и за целия ни екип на "Вирджиния рекърдс". През всичките тези години, в които работим заедно, добре сме знаели, че това е бил пътят, по който искаме да вървим. Радвам се, че с времето стъпка по стъпка успяваме да достигнем до целите, които сме си поставили. Музиката ми винаги съм искала да звучи "до безкрай", както звучи в момента. Най-голямото ми щастие е да я споделям с хората и затова това турне означава толкова много за мен, приемам го лично, защото всичко е лично и е за да бъде споделено", каза Михаела Маринова в ефира на "България сутрин".

"Не може да си представите за какво пеене става въпрос, хората пеят всяка една песен от първата до последната, което на мен ми пълни очите, защото това е лична история и когато видиш, че много хора се припознават в нея, всичко друго придобива съвсем друг смисъл за теб", сподели изпълнителката за концертите си.

Маринова разказа, че три вечери е била под голям адреналин, а работата с професионалисти на сцената сравни като "висш пилотаж".

"Създавам и творя от това, което ме заобикаля, което ме е вдъхновило. Аз се вдъхновявам от много слушане на музика и изпълнители, за текстовете ми разчитам и залагам на това, което аз преживявам или съм преживяла. Сядам на пианото, но то не е като да си го поставиш за цел. Няма обяснение за това нещо, то се появява в главата ти. Често се будя нощем и записвам това, което ми е дошло и съм усетила като някаква светлина или лъч, който в момента те облива и излиза от теб, винаги съм се оставила на този естествен процес да ме води. Когато го няма, гледам да не се напъвам, да го оставя да премине този момент, след себе си ражда голямата работа", призна Маринова пред Bulgaria ON AIR.

"Винаги съм си го мислила и представяла, че ще правя концерти, но не съм очаквала, че с такава скорост ще се случи всичкото това за мен. Реалното нещата за мен в професионален план започнаха когато бях на 16. Това беше някакъв стрес за мен. Може би съм от малко по-амбициозните хора, които си поставят големи цели. Не мога да кажа, че не съм доволна, но знам, че винаги може и още", каза още изпълнителката.

Михаела Маринова сподели новината, че подготвя третия си студиен албум.

Предстои концерт на 7 юни в София в Sofia Live Club.

Гледайте целия разговор във видеото.