България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новият филм "Изкуството да падаш" разкрива силата на възвишението

Проектът засяга различни теми и оставя светлина, която да води нанякъде, разкри актрисата Елена Замяркова

14.04.2023 | 09:12 Редактор: Вяра Димова

Киното е опит за летене. То е като живота, гоненето на голямата цел, мечтаенето. В реалността всеки опит за летене завършва с падане. И най-често с нов опит. Такава история разказва новият филм "Изкуството да падаш" на режисьора Орлин Милчев. В главната роля влиза актрисата Елена Замяркова

"Поканата дойде от режисьора Орлин Милчев. Борислава е едно много ранимо и чувствително момиче, което е войн по природа. Умее да крие нещата, които не иска да стигат до хората, които не са ѝ близки. Нейната неподправеност я среща с хора, които застават зад гърба ѝ в трудни моменти", разказа Замяркова в студиото на "България сутрин".

Превъплъщението в образа не е лесно, сподели актрисата и допълни, че винаги изисква търпение и отдаденост.

"Залагам на вниманието към детайла. По някои неща си приличаме с Бори, с други - не", посочи Замяркова.

Във филма има много сцени с джудо хватки, които се оказват нови за голяма част от актьорския състав, разкри гостът.

"С джудото се сблъсках за първи път. Имахме 10 дни за подготовка. Първан Първанов ни беше треньор. Резултатът е налице", коментира актрисата пред Bulgaria ON AIR.

Актьорският състав и екипът са професионалисти, подчерта тя. "Сближихме се много. Водеше ни това, че правим нещо смислено", сподели гостът и разкри посланието, което екипът иска да стигне до публиката.

"Падането като метафора в различните житейски ситуации по никакъв начин не трябва да се възприема като край. Напротив - като отправна точка, която да ни изстреля към следващото преодоляване. Общуването между поколенията, израстването, доброволното срещане на проблемите. Филмът засяга различни теми, но не можем да каже, че всичко завършва с хепиенд. Оставяме една светлина накрая, която да води нанякъде", каза още Замяркова.

Гледайте целия разговор във видеото.