България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Ту е проза, ту е стих": "Анимационерите" пуснаха нов сингъл

Групата вече подготвя и нов албум, обяви Николай Бекриев

13.04.2023 | 10:17 Редактор: Вяра Димова

Заекът, който е една от основните фигури на "Анимационерите", представи нова песен и нов видеоклип. Сингълът носи името "Ту е проза, ту е стих".

"От представянето ми остана изказването на една двойка, която каза, че са дошли от Варна, за да чуят проекта. Окуражаващо звучи", сподели Николай Бекриев от група "Анимационерите" в студиото на "България сутрин".

Музикантът разказа как се е появила песента и текстът към нея.

"Имахме пътуване до Египет. Там има съхранени гробници, попитахме какво виждаме, а те ни казаха за богинята Нут. Вярвали са, че гълта слънцето. Оттам тръгна тази идея за това, че слънцето го има и през нощта", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

В част от текста се казва "В този ритъм не броих, ту е проза, ту стих". С това Бекриев показва, че в парчето има и фантазия. "Както всичко в живота -  има сладко-горчив привкус. Няма как да има само щастливи моменти", каза музикантът.

Видеата от проекта са правени от Васил Стефанов и Стефка Николова. "Снимахме в една февруарска студена нощ. Заниманието с музика е свързано с много перипетии, но се справяме", разкри Бекриев.

На 19 април проектът ще бъде представен и в столичен клуб. Групата подготвя и албум.

Гледайте целия разговор във видеото.