България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Джудистката Ивелина Илиева се завърна с бронзов медал от "Гранд шлем" в Баку

Конкуренцията ме прави по-силна през годините и ме кара да израствам, сподели тя

09.11.2022 | 09:30 Редактор: Ваня Кузманова

Българката Ивелина Илиева спечели бронз в категорията до 57 кг на турнира "Гранд шлем" по джудо в Баку (Азербайджан).

"Това отличие е удовлетворение за труда, който съм положила. Радвам се, че успях да добавя още един медал към колекцията си", каза джудистката в студиото на "България сутрин"

"Аз като треньор я подкрепих, казах ѝ, че може и само трябва да бъде спокойна. Подготовката не е специално само за това състезание. Ние сме в ранглиста и се подготвяме постоянно за състезания. Това е един процес, който не спира с години. Нейната подготовка е насочена за състезание, което ще се проведе в края на сезона, което след Световното първенство е най-голямото състезание", посочи треньорът Свилен Скерлев пред Bulgaria ON AIR.

В един момент е Ивелина е решила да се откажа от кариерата си, защото е мислила, че е взела всичко от спорта и е дала всичко. 

"Не успях обаче да се примиря със загубата. Месец след Олимпиадата не можех да спя и постоянно мислех за това. В мен не успя да стихне огънят. Единственото решение беше да продължа. Преди да изляза на състезание гледам да нямам никакви мисли. Конкуренцията ме прави по-силна през годините и ме кара да израствам", сподели Илиева. 

"Самата среда те кара да се развиваш и да ставаш по-добър. Следващият медал е от турнира "Масърса", които е на 20 декември в Йерусалим", заключи Скерлев. 

Гледайте целия разговор във видеото.