България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българският филм "Лудисея" - романтична история, преплетена с лична трагедия

Повече за лентата разказаха актьорите Борис Кашев и Мирена Петкова 

27.10.2022 | 09:33 Редактор: Ваня Кузманова

Филмът "Лудисея" е за любовта, но в скандинавски стил. Това е романтичната история на Стела и Мишо. Събира ги случайността, но ги задържа съдбата, която винаги има път, по който всеки трябва да тръгне, измине и завърши.

"Филмът разказва любовна история, но е преплетена личната трагедия на главната героиня. Повечето хора биха казали, че е типична любовна история, но близостта между тях се заформя покрай трагедията. Най-трудно в изграждането на моя образ бяха любовните сцени. Филмът е заснет само за 33 дни, типично като за сериал", разказа главният герой във филма - Борис Кашев, в студиото на "България сутрин".  

По думите му коренът на името на филма "Лудисея" е лудост и това как героите от филма преминават през своята лудост и у кого намират упора. 

"Посланието, което искаме да достигне до хората, е, че човек е роден на този свят, за да не бъде сам. Младите хора са обезверени от гледна точка на българското кино. Мислят си, че всичко е мудно и скучно, но трябва да се подкрепя българското кино", допълни Борис Кашев. 

Главната героиня Мирена Петкова сподели пред Bulgaria ON AIR, че за нея е било страшно вълнуващо на предпремиерата. 

"На мен ми достави голямо удоволствие и си тръгнах страшно заредена. Надявам се на хората да им е харесало, защото го направихме с голяма любов и труд. Стела и Мирена не са чак толкова различни. Всички сме си паснали много добре на ролите. Най-голямо предизвикателство беше да вляза в самата история", допълни тя. 

Борис Кашев призна, че много иска да изиграе човек с ментални проблеми, защото "тези хора са изключително интересни за наблюдение". 

А Мирена иска да изиграе нещо, което не е толкова близо до нея - а може това да е именно лошо момиче с лоши навици. 

Гледайте целия разговор във видеото. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Интересен ще ми е, дано не е пълен с клишета, както филмите на един небезизвестен наш съвременен режисьор ;р Сигнализирай за неуместен коментар