62 филма на 8-ото издание на "Синелибри", открива го игралният дебют на Теодор Ушев

Прожекции ще има в София и още 7 града в страната

08.10.2022 | 19:09 Редактор: Елеонора Танева

С бляскава церемония и прожекция тази вечер беше открит Осмият кино-литературен фестивал "Синелибри". Всички гости на фестивала преминаха по червения килим. А през следващите дни ги очакват срещи на живо със забележителни артисти от цял свят - режисьори, сценаристи, писатели, актьори и продуценти.

Старт даде дебютният за игралното кино филм на Тео Ушев - "Ф1.618" или "Златното сечение".

"Всичко е изградено около паметника на Бузлуджа, но е извадено от контекста. Във филма се говори за една тоталитарна система, Армагедон, след края на света, който виждаме, че се приближава все повече", каза аниматорът.

Фестивалът продължава до края на месеца.

"Синелибри" е посветен на киното и литературата - литературата в киното, кино по книги. 62 пълнометражни филма ще минат по кината в София и още 7 града в България. Всички продукции са нови, големи. Идват след най-големите световни фестивали, с известни режисьори и актьори. Предлагаме голямо жанрово разнообразие, ще има и детски филми, документални, силни пълнометражни филми", съобщи директорът на "Синелибри" - Жаклин Вагенщайн. 

По време на фестивала ще има и над 30 специални събития. Билетите привършват, тъй като интересът след 2 Ковид години е огромен. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК