България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Братя Аргирови 40 години на сцена: Биографична книга, нов албум и песен с Тони Димитрова

Подробности от Благовест и Светослав Аргирови, както и от автора на книгата Йордан Георгиев

25.10.2022 | 09:35 Редактор: Ваня Кузманова

Обичаният дует братя Аргирови отпразнуваха 40 години на сцена. По този повод двамата представиха първата си биографична книга, нов албум и нова песен с Тони Димитрова – "Срещу вятъра".  

"В книгата има много истина и много неща, които хората не знаят за нас. Те не знаят за нашето родословно дърво. По линия на майка ни ние сме от Каблешковия род и от рода на Марин Дринов", разказа музикантът Светослав Аргиров в ефира на "България сутрин"

По думите на автора на книгата - Йордан Георгиев, той е смятал, че ги познава доста добре, но се оказва, че доста неща не знае. 

"Знаех, че са музиканти и са завършили консерваторията, но че са обучени музиканти от толкова малки - не знаех. Те знаят нотите преда да могат да пишат", посочи Георгиев.

"Ние сме почнали да учим пиано на 7 години при Пена Петкова, която е учителката по пиано и на Милчо Левиев", сподели Светослав Аргиров.

Благовест Аргиров каза пред Bulgaria ON AIR, че за тези години са променили начина, по който мислят. "Публиката, която идваше на нашите концерти преди 40 години, бяха тийнейджъри, сега са 40-годишни. Затова песните, които правим в момента, са различни", допълни музикантът. 

"Много се радвам, че осъществихме този проект с Тони Димитрова. Песента стана на един дъх. Ние направихме предложението да се съберем", каза още Благовест. 

Светослав Аргиров заключи, че хората искат хубава музика, а за тях десерта на работата им е, когато излязат в концертната зала и чуят аплодисментите. 

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК