България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Вяра" - след над 20 г. приятелство Б.Т.Р и "Ахат" пуснаха обща песен

Музикантите определиха политическата обстановка в страната като какофония

20.10.2022 | 09:35 Редактор: Петя Кръстева

Две от най-популярните рок групи на България - Б.Т.Р. и "Ахат", пуснаха общ музикален проект. Песента се казва "Вяра".

"Песента е с много силен текст на Волен Николаев, който я подари на групата през далечната 2008-2009 г. Сега ѝ дойде редът", сподели вокалистът на Б.Т.Р. Атанас Пенев в ефира на "България сутрин". 

Барабанистът на групата Илиан Диков подчерта, че от Б.Т.Р никога не са планували какво точно ще се случи и сега са почувствали, че е правилният момент за излизането на песента. 

"Сътрудничеството с "Ахат" дойде естествено на фона на над 20 години приятелство", коментира той. 

Вокалистът на Б.Т.Р подчерта, че в новата песен "няма надпяване".

"Всеки привнася с това, което може най-добре, за да стане песента още по-хубава. Със Звезди си разпределихме кой кога ще пее и всеки пя по свой начин", обясни Наско.

Той не пропусна да се похвали, че колаборацията среща одобрението на почитателите им. В студиото на Bulgaria ON AIR вокалистът подчерта, че с всеки един албум групата експериментира. А според Диков магията на песента се крие в това, че "нещата се получават непринудено".

"Не знам колко сме се променили самите ние,  но публиката ни се променя. Виждаме няколко поколения на своите концерти, което е предизвикателство", каза Диков. 

В отговор на въпрос как биха описали с песен политическата обстановка в страната, музикантите използваха "какофония".

"Трябва да сме позитивни. Нека имаме вярва, че ще се спре с дърпането  на кокала и ще се помисли мащабно", обобщи Пенев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
брамбазък
преди 1 година
а стига, беееепредставяте песен и накрая не пускате нищо от нея, освен малко китара в началото? не е истина просто! Сигнализирай за неуместен коментар