България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Изпращаме септември със слънце, но какво ще е времето на изборите?

"Утре над страната ще мине слабо изразен студен атмосферен фронт", каза Александрина Янкова

26.09.2022 | 07:48 Редактор: Искра Ангелова

През уикенда се радвахме на слънчево време, по-високи температури, придружени на места с повече вятър.

"Септември месец ще го изпратим и с топло време, и с чести валежи, като към края на седмицата очакваме топъл въздух, който да повиши значително температурите и те да са необичайно високи за края на септември. Днес денят ще започне с разкъсана облачност, високи температури - 27-29°. В Югозападна България ще достигнат до 30 градуса, а следобедните часове ще се развива облачно време в Западна и Северозападна България, като не е изключено да превали и прегърми на отделни места", каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на "България сутрин".

Тя сподели, че утре над страната ще мине слабо изразен студен атмосферен фронт, който ще понижи чувствително температурите.

"В следобедните часове се очаква да бъде по-ветровито и дребна градушка. Но това се очаква само във вторник. Този студен атмосферен фронт се очакваше да премине по-късно и захлаждането да се случи в сряда, но ще се случи по-рано. В сряда в Западна и Централна България ще преобладава слънчевото време, ще се успокои обстановката над страната", допълни Янкова.

А пред уикенда също ни очаква хубаво време: "На 2 октомври, когато са изборите, денят ще започне със слънчево време, ще бъдат повишени градусите."

"Видяхме, че ураганът "Фиона" удари Източна Канада, а в момента във Флорида е обявено извънредно положение, тъй като се очаква да бъде връхлетян от тропическата буря и заплашва щата. Местното население е в пълна евакуация, взети са всички всевъзможни мерки

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК