Значителна облачност, но без валежи, максималните температури ще стигат до 28 градуса

Във вторник слабо ще захладнее с валежи в крайните западни райони

26.09.2022 | 07:21 Редактор: Ваня Кузманова

Днешният ден ще започне с минимални температури в страната от 6 до 12 градуса, по морето до 11-16 градуса. През деня ще има значителна облачност. Следобед над южните райони облаците временно ще се разкъсват. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 22 до 28 градуса , в северните райони до 29, а по Черноморското ни крайбрежие до 27 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност до значителна. Билата и върховете ще се закрити, но валежи не се очакват. 

Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде силен от югозапад до 60 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще бъдат около 6-7 градуса, а на 1500 м височина до 15-16 градуса. 

Във вторник слабо ще захладнее с валежи в крайните западни райони, придружени от прегърмявания. В сряда ще премине облачен вихър, с център над Гърция и ще има превалявания и прегърмявания, по-интензивно в Южна и в Източна България. 

В четвъртък ще бъде топло за сезона със следобедни превалявания в Западна и в Източна България и температури от 24 до 29 градуса. 

В петък ще се задържи топло за сезона, със следобеден дъжд с летен характер, по-съществен в западните и южни райони. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК