България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Политическо номадство и излъгани надежди с една единствена цел - властта

Нона Йотова и Роберт Янакиев смятат, че не е достатъчно да си млад и образован, за да управляваш държавата

17.06.2022 | 10:10 Редактор: Жаклина Иванова

По време на трусовете в коалицията заваляха много обиди и скандали в НС.

"Това, което виждаме, е объркан сценарий - случайни хора, които са попаднали не където трябва. Виждаме невъзможност да се продължи работата нататък. Хората го показват", каза актрисата Нона Йотова в студиото на "България сутрин".

Директорът на театър "Възраждане" Роберт Янакиев отбеляза, че "сценарият е неподреден", а нещата са се развили предвидимо.

"Влизането във властта, заявките, които се даваха, полулистките изказвания - всичко това показа, че това са хора, които не могат да доведат нещата до край. Жалко, че това резонира върху нашия живот", добави той.  

Според Йотова в момента българският народ наблюдава политическо номадство.

"Ако имаш достойнство, след като напуснеш една партия, напускаш и парламента. Не да стоиш там и да вземаш една приятна заплата. Използват хората като пионки. Председателят на НС бе използван като пионка", смята тя.

Янакиев изрази мнение пред Bulgaria ON AIR, че ситуацията в момента се дължи на това, че влизането на партиите в парламента е било самоцелно. По думите му те са били "готови на всичко, за да вземат властта".

ИТН много надцени своята популярност - това не е музиката на интелигентните хора, няма я всенародната любов, каза Йотова.

Директорът на театър "Възраждане" коментира и управлението на ГЕРБ. "През цялото време на ГЕРБ имаше държава. А сега няма държава и това е сериозен проблем", отбеляза той.

И двамата събеседниците застанаха зад твърдението, че събирането на случайни хора е проблем, и че не е достатъчно да си млад и образован, за да управляваш.

"През последните години стана ясно, че няма да има еднопартийно управление. Нито бе сега времето за нови избори, нито виждам смисъл", подчерта Янакиев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК