Ранени депутати от ГЕРБ, гняв към Тошко Йорданов и сълзи в очите на Минчев

Пострадали са Александър Ненков и Тома Биков

16.06.2022 | 21:39 Редактор: Тодор Петров

Голям брой протестиращи се събраха пред сградата на парламента, за да подкрепят отстранения днес председател на Народното събрание Никола Минчев. Чуха се възгласи "Мафията вън", насочени към онези партии, които гласуваха за отстраняване на Минчев. 

При събралите се хора излезе целият кабинет и парламентарната група на "Продължаваме промяната". Със сълзи в очите Никола Минчев се срещна с протестиращите и им благодари за подкрепата. 

Пред Народното събрание целият кабинет начело с премиера Кирил Петков скандира "Победа". Напрежението ескалира, когато от парламента излезе председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Той беше освиркан и замерян от протестиращите с бутилки.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков е пострадал. Наложило се е бившият вътрешен министър Христо Терзийски да се обажда на телефон 112. По-късно стана ясно, че и Тома Биков е пострадал. В сградата на парламента пристигнаха и две линейки. 

Протестиращите обградиха Народното събрание и се насочиха към задния вход, за да посрещнат депутатите, но бяха спрени от кордон от полицаи. И все пак при хората излязоха депутати от "Демократична България".

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 3
ГооШоо
преди 1 година
Вследствие на доброто, уникалното управление на Б. Рашков е така. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 0
ross66
преди 1 година
Никой не е пострадал, линейките само се разкарваха и тръгнаха празни.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 4
ns_otbrana@abv.bg
преди 1 година
Никой от тези не протестира за ниски доходи или за подпомагане на Украйна но защитават Корнелия някак небрежно,уж говорят за справедливост. Сигнализирай за неуместен коментар