България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Биков: Изборите са нещо лошо, но по-лошо е агонията да продължи

Депутатът от ГЕРБ предположи, че вотът на недоверие ще мине

15.06.2022 | 09:23 Редактор: Елеонора Танева
Биков: Изборите са нещо лошо, но по-лошо е агонията да продължи

Защо ГЕРБ избра пътя към предсрочни избори?

"Ние не сме съгласни с актуализацията за бюджета, но основната причина да поискаме вот на недоверие е това, което се случва през последните дни. Има риск от разпадане на политическата система с начина, по който Кирил Петков реши да решава кризата - със събиране на депутати по апартаменти и лаборатории. Единственото, което се случва, е по-голям срив на доверието в институциите. За нас вотът беше по-скоро решение, което да прекрати тази агония. Това е процес, който става опасен за българската демокрация", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков в "България сутрин"

Той уточни, че партията на Бойко Борисов няма против актуализацията на пенсиите.

"Нека разделим пенсиите от антикризисните мерки, това е социална мярка, срещу която нямам нищо против. Ние имаме наши предложения, съобразени с ръста на инфлацията. От там нататък няма нито една антикризисна мярка. Номиналното увеличаване на пенсиите веднага ще бъде изядено от инфлацията. Ще се окаже, че с по-високи пенсии хората ще могат да си купят по-малко неща", заяви Биков пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от ГЕРБ добави, че партията ще проведе консултации с всички политически сили в сградата на НС, за да събере подкрепа за вота на недоверие.

"Шансът този вот да мине е доста сериозен, предвид това, което виждаме да се случва в политическия живот. В това състояние, в което се намира бившето управляващо мнозинство, начело с Кирил Петков и Асен Василев, не може да се справи с нито един от проблемите. Всеки един от тези проблеми се задълбочава заради неадекватното управление. Изборите са нещо, което не е добро, дори е лошо, но по-лошото е ние да агонизираме и българското общество да бъде заложник на политически брокери, които да се събират всеки ден, за да търсят по 12 гласа. Тази цена на гласовете се изчислява само в пари", завърши Биков.

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Само ГЕРБ
преди 1 година