България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Никой не е готов за майчинството - важен е балансът между науката и инстинкта

Влогърът Маги Сан е специален гост на "Форум бременност и детско здраве"

10.06.2022 | 08:03 Редактор: Елеонора Танева

На 11 юни се поставя началото на тазгодишното издание на "Форум бременност и детско здраве", който здравният ни портал Puls.bg организира. Всяка година това е място за среща на родителите с медицински специалисти, които коментират най-актуалните теми, свързани с бременността, раждането и отглеждането на дете през първите години от живота му. 

"Аз лично, в моята приятелска компания, бях първото момиче, което има дете. Ако не беше тази онлайн общност, щях да бъда много изгубена", сподели специалният гост на форума, влогърът Маги Сан, в студиото на "България сутрин".

Тя е майка на момиченце на 2,6 г. Казва, че раждането я е променило доста.

"Ако дамата е била много активна преди майчинството, се налага да се поуспокои. Това беше голямото предизвикателство пред мен. Човек си пренарежда приоритетите, не може да огрее навсякъде. Моят личен опит показа, че за всяко нещо в живота ще има време. На майчинството трябва да му се насладим - то в България е 2 години. Това е периодът, в който човек може изцяло да се отдаде на детето си", добави Магдалена Александрова пред Bulgaria ON AIR.

Тя усеща детето си като свой учител. А новият човек е дошъл в живота ѝ с подчертан характер.

"Има много онлайн съвети, но когато детето се роди, всеки трябва да намери златната среда. Тя ме научи да поставям граници. Има нужда човек да се докаже и тогава ще го допусне до себе си. Научи ме, че човек трябва да си поставя граница и да не бъде отворена книга за всеки", добави влогърът. 

И посъветва бъдещите родители да преценят правилно приоритетите си в живота, който им предлага много възможности - от кариера, през пътувания, до това да създадат семейство и дете.

"Преди да стана майка нямах страхове. Те се появиха, когато родих. Човек, колкото и да е специализирал в дадена област, не е готов за това, което го очаква. Никой не ми беше обяснил как да държа бебето, така  че да не го счупя", сподели един от страховете си майката.

След 2,6 г. с детето си Маги Сан е убедена, че правилният подход при отглеждането ѝ е балансиране между инстинкта и науката.

"Човек може да прочете невероятни проучвания, но в крайна сметка е важно дали това важи за него и бебето му", добави влогърът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК