България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кино за незрящи в София и световна премиера на филма "This much I know to be true"

"Това е част от програма, която има за цел да върне хората в кината", каза Мира Сталева

10.05.2022 | 09:32 Редактор: Искра Ангелова

На 11 май Домът на киното ще бъде част от глобалната филмова премиера на "This much I know to be true" с Ник Кейв и Уорън Елис.

"Буквалният превод на заглавието е "Поне толкова знам, че е истина". Не просто ще го покажем в Дома на киното, София ще бъде част от световно събитие, защото това е световната премиера на филма. Зрителите в София ще могат да бъдат част от световен процес", каза ръководителят на проекта "Кино Резонанс" Мира Сталева в студиото на "България сутрин".

Тя сподели, че това е филм за всички, които се интересуват от музика.

"Приготвили сме и музикална вечер след премиерата на филма. Предстоят още 3 прожекции до края на месеца. Този филм ни показва креативния диалог между двама големи музиканти. Ще ни покаже и песните им от последните им 2 албума", допълни Сталева в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ това ще е векът на креативността.

"Тази премиера е част от програма, която има за цел да върне хората в кината. Да се обърнат към киносалона като такъв, какъвто преди век се създава - място за социални срещи. Подготвили сме много събития през май. Имаме адаптирани прожекции за хора, които не виждат добре, както и за незрящи", поясни тя.

А идеята им е да събират хора в Дома на киното, за да има диалог: "Да се говори за нещата, които ни засягат - и зелената тема, и това как прекарваме сводното си време. И да напомним колко циклично е времето."

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК