България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Не отреже ли пъпната връв с Радев - "Продължаваме промяната" не я чака светло бъдеще

Коментар на журналистите Петко Георгиев и Мира Баджева в "България сутрин"

15.11.2021 | 09:05 Редактор: Здравко Черкезов

Има сериозни основания да се смята, че "Продължаваме промяната" е пряко свързана с Румен Радев. Ако тази пъпна връв съществува и не бъде отрязана, "Продължаваме промяната" не я чака светло бъдеще, нито я чака силно правителство. Това заяви журналистът Петко Георгиев в студиото на "България сутрин".

Според него гласувалите за формацията на Кирил Петков и Асен Василев няма да продължат своята подкрепа, ако разберат, че се сформира "нещо като лична власт на Радев".

"Двамата млади лидери имат излъчване на технократи, които ще направят кабинет. Точно това искат българите в момента, те доста се умориха от политиканстване и искат нещо много ясно, с перспектива, без да има прекалено много витиеватство", изтъкна журналистът Мира Баджева в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ е интересен сривът в "Демократична България" (ДБ), що се отнася до кандидат-президентската двойка, подкрепена от дясната коалиция.

"Това, което видяхме беше голям филмов обрат – един много харесван в началото кандидат, който накрая се превърна в минно поле. Самите избиратели на ДБ се разделиха и не може, когато искаш да печелиш избори, да лансираш кандидат, който всъщност не ти дава нищо, а ти взима", смята Баджева.

Според последните резултати от ЦИК, "Продължаваме промяната" печели всички МИР-ове в София, преди смятани за бастион на ГЕРБ и ДБ.

"Продължаваме промяната" проби и в останалата страна, спечели всички големи градове. Така започва политическата промяна – с големите градове. Те имат национално покритие и правят пробиви на места, където никой не е очаквал – крепости на ГЕРБ като 25 МИР", подчерта Петко Георгиев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Пъпната връв....думи нямам Сигнализирай за неуместен коментар