Вотът на българите в чужбина: Безапелационна победа на ДПС и Карадайъ

"Продължаваме промяната" печели убедително в София

15.11.2021 | 08:38 Редактор: Тодор Петров
Вотът на българите в чужбина: Безапелационна победа на ДПС и Карадайъ

При 42,85% СИК протоколи в РИК "Продължаваме промяната" остава първа политическа сила с 25,97% от гласовете. Втора са нарежда коалицията ГЕРБ-СДС 21,42%.

ДПС събира 13,79%, следва "Има такъв народ" с малко над 10%. За момента БСП е на пето място с 9,99%. На шесто място е "Демократична България" с 6,11%. "Възраждане" събира 5,19%.

Кандидат-президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова е с резултат 49,45%, а кандидат-президентската двойка Анастас Герджиков - Невяна Митева заема втората позиция с 21,93%: Третото място е за Мустафа Карадайъ - Искра Михайлова с 12,75%.

София гласува единодушно и според данните на ЦИК и в трите многомандатни избирателни райони категорично печели "Продължаваме промяната" с над 30%.

На второ място е ГЕРБ-СДС, а на трето - "Демократична България". На последните избори на 11 юли ДБ спечели два от тези райони.

В чужбина безапелационно на първо място за парламент е ДПС. Движението за права и свободи печели близо 40% от гласовете на сънародниците ни зад граница. На второ място е "Продължаваме промяната" с малко над 20%. 

Трета политическа сила е ИТН, четвърти са ГЕРБ-СДС, на пето място е ДБ, а на шесто място е "Възраждане". БСП остава извън парламента, ако това се решаваше от гласовете в чужбина.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ щеше да стане президент на България, ако сънародниците ни в чужбина решаваха това. Той събира малко над 39% на президентските избори, докато Румен Радев събира малко над 36%.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Димитрина
преди 2 години
Има ли още хора които гласуват за Герб не вярвам всички гласуват за Итн или други пак излъгани сме ...след всичко те са за затвора ама не пак са партия поне си смените лидера Сигнализирай за неуместен коментар