Петков и Василев: Без повече избори, България ще се управлява от коалиция!

"Продължаваме промяната" е първа политическа сила, категорични са двамата

14.11.2021 | 22:08 Редактор: Здравко Черкезов

"Продължаваме промяната" е първа политическа сила! 121 депутати ще се случи, България ще се управлява от коалиция, България започва един нов път и заедно ще направим потенциала на страна ни пълен. Това заяви един от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след края на изборния ден.

Според "Галъп" формацията на Кирил Петков и Асен Василев получава 26,3% от гласовете на избирателите, отреждайки и първото място – с 3% повече от ГЕРБ-СДС.

Василев отказа да коментира различните конфигурации на евентуалната коалиция. "Тефтерчетата и календарите ще бъдат отворени след окончателните резултати", отсече той.

От "Продължаваме промяната" ще бъдат много диалогични, като ще работят най-вече с "Демократична България", но и с всички останали парламентарни групи, без тези на ГЕРБ и ДПС, стана ясно от думите на Петков.

"Българските избиратели показаха ясна нужда, че България трябва да поеме по нов път. Ние поемаме тази отговорност и наистина ще работим от сутрин до вечер промяната да продължи", подчерта бившият икономически министър.

"Трябва да спрем тази корупция и трябва да направим така, че правосъдната система да проработи", категоричен бе Петков, отговаряйки на въпрос какви компромиси не би направил.

Асен Василев увери, че "Продължаваме промяната" не разглежда вариант нови избори.

Снимка: БГНЕС (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
1
1 rate up comment rate down comment 0
Джеронимо
преди 2 години
Да не му се объркат сметките до утре на този джентълмен Сигнализирай за неуместен коментар