България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Имах белези по тялото, косата ми се стопи... Какво е да оцелееш след удар от мълния?

Разказ на футболния треньор Венелин Трайков пред Bulgaria ON AIR

31.08.2021 | 09:35 Редактор: Тодор Петров

Да оцелееш след удар от мълния. Историята на треньора по футбол Венелин Трайков разказва за шанса да си един от малцината оцелели след удар от мълния. 

През 2007 г. той преживява удар от мълния. От самия ден няма много спомени, но си спомня какво е станало точно преди да го удари мълнията. 

"Точно ми беше свършила тренировката. Бях на стадиона и се подготвях да тренирам с мъжкия отбор на "Миньор". Случи се към 17:30 ч., по нищо не изглеждаше, че ще има буря в Перник", разказа Трайков пред екип на Bulgaria ON AIR в село Дивотино.

Имал е часовник на ръката, но не смята, че той е оказал влияние за това да го удари мълнията.

"Имаше чешмичка и отивах да пия вода, вероятно това е привлякло нещо, но не мисля, че това е било фатално. Никога не стъпвам на това място, на което ме порази мълнията, винаги го заобикалям", сподели още Трайков в ефира на "България сутрин".

След удара е имал доста белези, а единият, който е бил под гърдите му, е наречен от лекарите "целувката на Богородица".

"Имах белези и по краката. Почти ми беше атрофирал целият мускул на левия крак, косата ми беше стопена. Сега по време на буря гледам да съм на закрито. Ако случайно съм на тренировка или мач, предпочитаме да прекратим и вкарвам децата в съблекалнята", обясни Венелин Трайков.

Експертите обясняват, че повечето мълнии са в небето, от облак към облак, и по-рядко от облак към земя, които са опасни и често водят до фатален край.

Гледайте целия разговор в следващото видео:

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Добре, че не му е изтрила RAM-а...иначе си требе наново формат и инсталация...;-)! Шегувам се....да е жив и здрав човека и да стори курбан от бял петел с червено вино! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Олеле...Горкия човек :( Поне е оцелял и явно се е възстановил. Сигнализирай за неуместен коментар