Смарт часовник привлякъл мълнията към треньора на "Хебър"?

Прокуратурата започна разследване на трагичния инцидент

30.08.2021 | 18:03 Редактор: Елеонора Танева

Окръжната прокуратура в Пазарджик се е самосезирала и започва разследване на инцидента, при който мълния уби на място треньор в школата на футболен клуб "Хебър". Трагедията стана по време на приятелска среща в пазарджишкото село Лесичово, когато се разрази буря със силен дъжд придружен с гръмотевици. 10 минути след първия съдийски сигнал се случва и трагичния инцидент. Мълния отнема живота на бившия футболист на "Хебър" Иван Ранчев. 

"Две момчета се редуваха, без да спират, да му правят сърдечен масаж, после пулса изчезна. Казах им, помолих ги да не спират. Те буквално изнемогваха, но не спряха и за миг докато не дойде линейката. Дойде линейката, доктора само констатира смъртта, но въпреки всичко и той направи няколко опита с електрошок и с няколко удара по сърцето. Изправи се и каза – "Момчето си е отишло". Кошмар, голям кошмар, голяма трагедия", сподели за преживения ужас футболистът Стоян Иванов.

Съдията на мача е категоричен, че дори и да е имало лекар по време на срещата, не би могъл да помогне.

"Пулсът му вървеше, ама то е на свършване. Няма, направо си беше починал още на място", каза съдия Георги Табаков.

Според съотборниците на загиналия мъж, смарт часовник е причината за смъртта му. Те смятат, че устройството е привлякло мълнията. 

"Имаше на ръката гривна и дигитален часовник. Може би това е допринесло за привличането на мълнията. Защото, когато му държах ръката, имаше рани там – под гривната", обясни Стоян Иванов. 

Специалисти предполагат, че до инцидента се е стигнало заради слаба система за мълниезащита.  

"Това може да се избегне, ако съоръжението има надеждна мълниезащита, придружена със съответната документация", заяви специалист по мълниезащита Христомир Иванов.

Приятели на трагично загиналия Иван са в шок от случилото се. 

"Как се приема такова нещо? Не знам, да ви кажа трудно е, всеки сам си го изживява, със сигурност е голяма трагедия за всички", заяви Станислав Чочков, приятел на загиналия треньор.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
жъст-мен=ДртУАЙТБой
преди 2 години
При предния случай - фона на младежа се оказвало, че бил виновен, щото бил привлякъл мълнията към човека...Сега се говори, че смарт-уочът от др.страна се оказва виновен за мълниеносния удар в/у младия тренер. И излиза, че не бива да се купуват и носят тези модерни устройства, ако не искаме да ни сполети и нас подобна съдба. Ами решението е - чисто и просто да не се стои и да не се излиза навън при подобни опасни бури и атмосферни мълниеносни въздействия - това е изходът от фатални последици. Сигнализирай за неуместен коментар