Мъжът, покосен от мълния, е държал телефона си в ръка по време на бурята

Неговият приятел остава за наблюдение в болницата

25.08.2021 | 22:05 Редактор: Елеонора Танева

25-годишният мъж, който беше покосен от смъртоносно от мълния в Софи, е държал телефон в ръката си по време на бурята. Той и неговият приятел, са разхождали куче в горичка в района на "Интер Експо Център". Когато бурята започнала, потърсили убежище под дърво. 

Младият мъж е загинал на място. Сигналът в Спешната помощ е получен в 17:12часа. Към мястото веднага тръгнали спешни медици.

"При нас в Спешна помощ сигналът дойде в 17:12 часа. Веднага се изпратили екип, линейката и стигнала бързо до мястото на инцидента. На място е установена смъртта на 25-годишното момче, а другото момче, което е пострадало е подало сигнала. То е откарано в болница", заяви говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

26-годишният мъж е откаран в столичната болница "Света Анна".

"В съзнание е, контактен, адекватен, събран беше мулитидисциплинарен екип. Той му е направил обстоен преглед. Преценено е, че трябва да остане тази вечер за наблюдение", уточни говорителят на болницата Антон Луков.

За броени минути над отделни части от страната се изсипа огромно количество дъжд, придружено от интензивни гръмотевици. На места удариха и градушки. Обявено е предупреждение за силни гръмотевични бури над почти цялата стана, като не са изключени и опасни силни пориви на вятъра. Над 480 мълнии и светкавици са паднали над западните райони за последните 24 часа. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК