България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Hayes and Y" с лятно турне в четири поредни дни

Групата работи активно през пандемия и създаде 6 сингъла

18.08.2021 | 09:48 Редактор: Елеонора Танева

Инди-рок групата "Hayes and Y" представя три нови видео сингъла, като първият от тях "Тhe Times" вече получи своята премиера в едно от най-известните радиа в Сиатъл. Той е създаден по време на пандемията. 

"Артистите и хората, които се занимават с изкуство се опитаха да оползотворят времето, прекарано в изолация. Ние създадохме 3 нови песни и още 3 предстоят да излязат до края на годината", отбеляза вокалът Благослав Анастасов в студиото на "България сутрин". 

Групата започва лятно турне в България.

"Турнето ни започва утре на сцената на Sofia Summer Fest. Предстоят ни общо четири концерта в четири поредни дни. Това е много натоварващо, но пък дава изключителен заряд", подчерта китаристът Радослав Лозарски. 

"Половината билети вече са продадени, след София сме в Пловдив, следват Варна и Бургас. И миналата годинавече имахме подобни участия и енергията от срещите с публиката е неповторима", добави Благослав Анастасов.

Групата живее и твори във Великобритания.

"Имаме своята аудитория в Англия. По-голямата възможност за развитие ни накара да се преместим там, но винаги е хубаво, когато можем да се завърнем в България. Нашата най-вярна публика е българската, което много ни радва. Най-важното за нас е да не спираме да достигаме да нови хора и на тях да им харесва това, което правим", заяви вокалът Благослав Анастасов пред Bulgaria ON AIR. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК