България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Време за култура: 78 дни концерти, спектакли и филми на Sofia Summer Fest

На сцените ще се качат повече от 700 артисти, заяви Борислав Чучков

19.07.2021 | 09:35 Редактор: Елеонора Танева

Повече от 700 артисти ще се качат на сцената на второто издание на Sofia Summer Fest. Фестивалът започна с концерт на Миро, продължи с ансамбъл "Филип Кутев" и така до края на септември – цели 78 дни.

"Фестивалът се роди покрай пандемията, но имаше голям успех. Тази година имахме повече време да се подготвим и това си личи в богатата програма", заяви един от организаторите на феста Борислав Чучков в "България сутрин". 

Очакванията са за повече от 70 000 посетители на второто издание на феста.

"Вчера беше концертът на "Остава". Той няма да се повтори. Но за спектакли като "Отчаяни съпрузи" ще има втора дата, защото билетите бяха светкавично продадени. Тази вечер зрителите ще се насладят на "Горката Франция", утре - на "Терапевтите", следва "Поетите" - една много хубава инициатива за четене от известни актьори", съобщи Чучков акцентите през следващите дни. 

За зрителите има удобни столове, приятна храна и напитки. Пред главната сцена има 500 седящи места, които могат да бъдат увеличени. На камерната сцена всяка събота и неделя има детски представления. 

"Има прекрасен кът за деца, които могат да играят настолни игри, а не електронни. Скоро отваря и библиотека, от която всеки може да си вземе по нещо за четете, докато си пие питието", заяви Борислав Чучков за Bulgaria ON AIR. 

Зрителите ще могат да се насладят на концерти, театрални постановки, кино вечери, посветени на българското кино. Всичко това под открито небе в пространството зад музея "Земята и хората". 

Sofia Summer Fest продължава до края на септември.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК