Наелектризираща музика на морския бряг: Бивш член на Prodigy с концерт в Бургас

Лийрой Торнхил обеща много енергия и пътуване през различни музикални стилове

14.07.2021 | 14:01 Редактор: Десислава Атанасова

Наелектризираща музика, много настроение и едни от най-големите хитове на 90-те години. Това очаква феновете на фестивала "Spice music festival", който ще се проведе от 6 до 8 август в Бургас.

На сцената на брега на морето ще звучи и музиката на Prodigy, представена от бившия член на групата Лийрой Торнхил. Той обеща много енергия и пътуване през различни музикални стилове.

В творчеството му се преплита палитра от музикални стилове, умело миксирани с ново звучене. Лийрой Торнхил е един от основателите на Prodigy - английска група създадена в началото на 90-те години. И точно като името на групата, музиката им е феноменална и наелектризираща. 

"На сцената на "Спайс мюзик"  ще звучи музика на Prodigy, както и моя собствена музика, хаус музика. Ще има много енергия, публиката ще се зареди максимално с много настроение. Ще направим едно пътуване из стиловете, ще има и дръм енд бейз, рок, голяма палитра от стилове. Надявам се, че това ще бъде едно невероятно изживяване на всички присъстващи. Нямам търпение да дойда в България", сподели музикантът.  

Лийрой Торнхил признава, че музиката му дава най-голямата емоция в живота, а чувството да забавлява хората е неописуемо. След 10 години в Prodigy Лийрой тръгва по собствен път и се фокусира върху соловата си кариера. 

"През 2000 година напуснах Prodigy, спокойно и без скандали. Това е различна глава от моя живот. Лесно започнах да се занимавам с моя музика, да създавам мои песни, предпочитам да пиша текстове, експериментирам в различни стилове. Това беше повратен момент в моя живот, но след това започнах проекти с други музиканти, издавам албуми, но всичко това преди да започне локдаунът", разказва музикантът.

Сега е DJ и продуцент, но мисията е същата – да забавлява.

"Има адреналин много, миксирам различна музика като DJ. Усещането да си сред много хора, които танцуват и се забавляват на музиката, която им пускаш, е неописуемо. Свободен съм да боравя с различни стилове. Обичам да имам контакт с много хора. Наслаждавам се. Продуцентството също е много интересно, там създаваш изцяло нови неща и го правиш ти", смята Торнхил.

Пандемията от Ковид-19 обаче забавя ритъма му. 

"Каквото и да си говорим, всичко опира до парите, пандемията засегна много доходите ни и няма достатъчно пари. Всички бяхме засегнати и то много. Труден период определено, налагаше се да се работи от вкъщи, пътуванията бяха засегнати, всичко се промени. Правих лайвстриймове, но честно да ви кажа, аз предпочитам да имам публика пред себе си. Когато има хора - те ти казват какво искат да чуят, какво да е следващото парче, има контакт, а сега това беше невъзможно. Не е за мен да стоя в празна стая", подчерта бившият член на Prodigy.

Споделя, че нищо не може да го спре да твори, дори трудностите около Brexit.

"Mисля, че музиката преминава всякакви граници. Вдъхновява се от малките неща. Вдъхновявам се от всичко, децата, семейството ми", каза той. 

И на сцената, и зад пулта Лийрой Торнхил зарежда публиката с много енергия. Казва, че нищо не би променил в живота си и че се наслаждава на всеки миг.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК