Проданов, БСП: Незадоволителни резултати, машинният вот ни оказа негативно влияние

Очаквахме широкото ляво обединение да има някакъв принос в резултата на коалицията, посочи политикът

12.07.2021 | 09:08 Редактор: Жаклина Иванова

Защо БСП отново загуби избиратели и каква е реакцията на партията?

"Резултатите са също толкова незадоволителни, колкото бяха и на 4 април. Очаквахме по-добри резултати. Очакванията ни се разминаха с действителността. Машинният вот оказа негативно влияние върху резултата на БСП, тъй като получихме сигнали, че много хора, които искат да ни подкрепят, не са събрали смелост да гласуват, притеснявайки се да не се изложат", заяви Христо Проданов от БСП в студиото на "България сутрин".

Широкото ляво обединение не успя да донесе на БСП очаквания резултат, смята той.

"Това е едното от нещата, които се разминават с очакванията. Очаквахме това широко ляво обединение да има някакъв принос в резултата на коалицията", посочи Проданов и добави, че политиците трябва да намерят общ език, а той се намира на базата на преговорите.

"Преговорите са задължителни. Най-важно е това, което предстои пред България", коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

Относно това дали БСП има нужда от нови лица, политикът е категоричен, че от партията са единствените, които са направили кардинални промени.

"БСП е единствената партия, която направи кардинални промени в себе си - с лицата си, като започнем чисто партийно - областни управители, лицата в парламента, в общинските състави", добави Проданов.

Социалистът каза, че въпросът с оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова не стои пред партията в момента, имайки предвид и ситуацията, в която е държавата.

"Всички партии, с изключение на "Има такъв народ" и "Демократична България", имат по-нисък резултат. Победител в тези избори няма. Те са почти същите като миналите", уточни Проданов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК