Тома Биков: Ще сме първи, защото ГЕРБ е партия, която си обича народа

"Тези, които искат съдебна реформа - да говорят по-тихо", заяви доскорошният народен представител

10.06.2021 | 09:33 Редактор: Здравко Черкезов

След всички скандали: Какви са очакванията на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори?

"Абсолютно съм сигурен, че ще сме първи, защото ГЕРБ е партия, която си обича народа. Други партии все се възмущават как българският народ не може да ги разбере. Ние се опитваме да разберем българския народ, не да го променяме, а да направим така, че да живее по-добре", заяви Тома Биков от ГЕРБ в студиото на "България сутрин".

По отношение на санкциите по закона "Магнитски" той каза, че всички санкционирани са били разследвани още по време на управлението на ГЕРБ, а Александър Манолев, който беше зам.-министър на икономиката в "Борисов 3" - напуснал поста си при съмнения за нередности по искане на ГЕРБ. 

Биков коментира и протестите пред Съдебната палата, като заяви: "За да има устойчива съдебна реформа, би трябвало политическите сили да постигнат някакъв базов консенсус по определени теми".

"Затова тези, които искат наистина да направят съдебна реформа, да говорят по-тихо. С викане и крещене никога няма да се случи", категоричен е доскорошният народен представител пред Bulgaria ON AIR.

Основен приоритет на служебното правителство - изборите или ревизията?

"Служебното правителство е в предизборна кампания, не мога да разбера защо, но очевидно има желание да е активен участник в изборния процес. Виждам, че са на път да провалят основната си задача - да организират честни и прозрачни избори", смята Биков.

Партии на статуквото и партии на промяната

"Партиите на статуквото - зад тях също стоят българи. В нашето общество като демократично няма по-висши хора, които гласуват за партиите на нестатуквото, и по-низши, които гласуват за партиите на статуквото. Още повече, че сумарно така наречените партии на статуквото събират повече гласове от тези партии, които са от нестатуквото", посочи гостът в студиото.

Според Биков, лидерът на "Има такъв народ" - Слави Трифонов, има "сериозни шансове, ако се кандидатира за президент". А това би направило президентските избори "много интересни".

Възможни коалиции

"В миналия парламент бяхме с протегната ръка към всеки, дори към онези, които са ни обиждали. Но не бихме участвали в управлението на всяка цена. Бихме съдействали за това да бъде възстановен нормалния политически диалог, който беше разрушен (от 45-ото НС). Никой няма полза от това да се мразим", каза доскорошният депутат от групата на ГЕРБ/СДС.

И посочи как си представя следващото Народно събрание.

"Ще видим какъв ще бъде парламентът, но е очевидно, че няма да бъде по-лесно от предния път. Защо не го направихме предишния път, а ще го правим този път... Със сигурност нямаме право да загубим още три месеца в безвремие", завърши Биков.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 години
Т.Б. е хамелеон,подмазвач,копой който лае всички които искат да ухапят Боко банкенски.Съсел шиб.н,България е най бедната в Европа,дори и от някои африкански провинции.Мисълта ти за българския народ,е някъде на дълбоко в изходното черво. Съд,затвор,това чака Боко и кучетата около него. Сигнализирай за неуместен коментар
4
1 rate up comment rate down comment 0
Бибитко
преди 2 години
*** и наглеците, ако има камери при преброяването на бюлетините ще сте първи ама на 32-ри юли Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 1
Nedan
преди 2 години
2
0 rate up comment rate down comment 2
иванова
преди 2 години
1
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години