Слави Трифонов, Кубрат Пулев и Стъки - какво предстои на политическия ринг?

Лидерът на "Има такъв народ" обяви, че няма да се кандидатира за народен представител

07.06.2021 | 18:50 Редактор: Искра Ангелова

Слави Трифонов няма да се кандидатира за народен представител. Той обяви решението си във Facebook и хвърли в размисъл избирателите с намека, че се цели по-високо. С ясни роли на политическата сцена излизат ММА боецът Станислав Недков - Стъки и боксьорът Кубрат Пулев. Колко сериозни са техните заявки и какво предстои на политическия ринг?

Месец преди парламентарните избори на 11 юли, лидерът на "Има такъв народ" обяви, че няма да се кандидатира за народен представител. Слави Трифонов съобщи новината по своя начин - във Facebook. 

"Аз няма да се кандидатирам за следващия парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят. Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето", написа Трифонов.

Постът му даде един отговор, но отвори много въпроси - като премиер или като президент се вижда шоумен №1? Според политолога Слави Василев - Трифонов се цели в Министерския съвет. 

"Със сигурност не е борба за президентските избори, тъй като ако Слави Трифонов е последователен към неговите намерения и заявки пред обществото, а то е да е част от промяната и тази промяна да се реализира, посредством обявените от него реформа в изборно законодателство и реформа в избирателната система, то със сигурност Министерският съвет е институцията, която го интересува, а не администрация на президента, която е лишена от правомощие, за да реализира, каквато и да е промяна", коментира Василев.

Вече е ясен и един от кандидатите за президентската битка - MMA боецът Станислав Недков-Стъки. 

"Въпреки че се кандидатирам за президент, държа България да си остане парламентарна република, защото това е един от най-демократичните начини на управление на една страна, когато властта е съсредоточена в ръцете на един-единствен човек. Тогава възможностите за злоупотреба са много повече и много по-големи. България трябва да си остане парламентарна република, но президентът може да бъде полезен на гражданите. Това, което в лицето на Румен Радев не видяхме в последните 5 години. Видяхме омраза, видяхме разделение. Ролята на президента трябва да бъде на обединител на нацията, а аз мисля, че ще се справя много по-добре от него", отсече Стъки.

Още един спортист излиза на политическата арена. Боксьорът Кубрат Пулев ще учреди партията си "Велика България" на 9 юли. Той все още не казва дали ще участва в президентските избори. За парламентарните закъсня. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
"Слави Трифонов, Кубрат Пулев и Стъки - какво предстои на политическия ринг?" На политическия ринг предстои опит за отвличане на части от електората, които иначе биха гласували за Румен Радев Сигнализирай за неуместен коментар