Трифонов: Няма да се кандидатирам за следващото НС, мястото ми не е там

Той загатна и за президентска кандидатура след време

07.06.2021 | 10:18 Редактор: Здравко Черкезов
Трифонов: Няма да се кандидатирам за следващото НС, мястото ми не е там

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов няма да присъства в листите на партията на предстоящите парламентарни избори. Това съобщи самият той от официалната си страница във Facebook.

Той също така загатна, че един ден може да носи отговорност като президент: "Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето".

Ето и цялото му обръщение:

"Състоянието "отговорност" е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно

В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно. Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно. 

И това, че аз и моите колеги създадохме партия "Има такъв народ" въобще не променя това, даже напротив. Всъщност ние направихме платформа, на която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва.

Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят. 

Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 месеца