Тошко Йорданов: Утре ще видите дали Трифонов ще бъде част от листите на ИТН

"Действията на САЩ са следствие от това, което направи обществото ни", заяви той

06.06.2021 | 16:47 Редактор: Жаклина Иванова
Тошко Йорданов: Утре ще видите дали Трифонов ще бъде част от листите на ИТН

"Действията на САЩ са следствие от това, което направи обществото ни. Българите и САЩ може да се каже, че са партньори на полето на демокрацията", заяви заместник-председателят на партия "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

По думите му мнението на САЩ и мнението на българите съвпадат.

"Моделът, наложен от ГЕРБ, стигна върха на отвращението през последните години. На предните избори нямаше социологическа агенция, която дори близо да беше до реалния резултат. Изпитвам съмнения за всякакви социологически резултати. Истината се проявява по време на избори, всичко останало е гадаене на врачка", подчерта Йорданов.

Попитан дали ще съставят правителство след изборите, той отговори, че това ще зависи от резултатите от изборите.

"Ние с партии от статуквото - ГЕРБ, БСП и ДПС и техните патерици, коалиции няма да правим. Спрямо резултата ние ще стъпим правилно. Варианти всякакви, ще видим какво ще се случи след изборите", посочи Йорданов в интервю пред БНР.

"Ние можехме и предния път да съставим правителство, въпросът е кое е правилно за страната, миналия път не беше правилно да се състави правителство при конфигурацията в парламента. Ще стане ясно какво ще се случи след изборите. Говоренето с условности не е нещо, което може да очаквате от нас", добави още зам.-председателят на "Има такъв народ".

"Утре ще видите дали Слави Трифонов ще бъде част от листите на ИТН", каза още Йорданов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК