Тошко Йорданов: За Борисов демокрацията не струва и 5 пари, поставя ни в абсурд

Председателят на ПГ на ИТН атакува Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС

07.05.2021 | 08:50 Редактор: Тодор Петров

Вашата парламентарна група ни поставя в лек абсурд, що се отнася до процедурите. Искам да благодарите на г-н Борисов от името на ИТН, че доказа, че за него демокрацията не струва и 5 пари. Защото той заяви, че логиката изисква председателят на ЦИК да бъде от най-голямата парламентарно представяне група - ГЕРБ.

С тези думи зам.-председателят на "Има такъв народ" и председател на ПГ на ИТН - Тошко Йорданов, се обърна към председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на консултациите при президента Румен Радев за състава на ЦИК.

Той добави: Леко поизлъгахте, че г-н Ципов по желание го е направил ( бел. ред. - да оттегли кандидатурата си за председател на ЦИК). Всички тук се подписаха под протокол на предните консултации. В момента искате от нас да нарушим този протокол и искате да се откажем от кое - от зам.-председателското място?!

Йорданов настоя коалицията ГЕРБ-СДС да представи някой от другите им двама кандидати за председател на ЦИК.

От БСП пък заявиха, че не приемат кандидат от ГЕРБ за председател на ЦИК, но обстоятелствата са наложили избирането на Ципов за шеф на ЦИК. За нас е неразбираемо и нелогично оттеглянето на неговата кандидатура. Отчитаме като опит за саботиране на изборния процес, смятат социалистите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК