ГЕРБ оттегля Ципов от ЦИК! Борисов: Не сме кьорави да не виждаме комбинациите и капана

Премиерът в оставка определи като "капан" факта, че другите партии не са номинирали свои представители

06.05.2021 | 10:57 Редактор: Юлия Христова

ГЕРБ оттегли кандидатурата на Красимир Ципов за председател на Централната избирателна комисия. Номинацията му вчера предизвика сериозен отзвук и недоволство сред останалите парламентарно представени партии. На извънреден брифинг тази сутрин премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че оттеглят кандидатурата, защото Ципов би бил уязвим като председател, след като останалите партии ще имат мнозинство в ЦИК.

ГЕРБ попадна в капан като предложи единствен кандидат за председател на Централната избирателна комисия, коментира премиерът в оставка Бойко Борисов.

"Aз видях как се споглеждат и как са се договорили партиите при Радев. Изведнъж никой няма председател. Защо за всички комисии в парламента намериха сговор, а за ЦИК - не. Ето го капана. Ние утре като излезем да атакуваме глупостите, които сътвориха, срещу мен ще излиза Ципов да ми отговаря. Това направиха вчера – с мълчалив сговор. Ние да не сме кьорави да не виждаме комбинациите и капана, в който ни вкараха. Едните казват, че за едните трябват машини... кой ще си сложи главата в торбата – председателят от ГЕРБ", посочи министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

Все пак ГЕРБ са показали , че са готови да носят отговорност, обясни  Красимир Ципов. Самият той е предложил на партийното ръководство да се оттегли кандидатурата му.

"Аз не се притеснявам от това, че съм номиниран за председател на ЦИК и мога да бъда определен като такъв. Ние не трябва в предстоящите 2 месеца да получаваме всекидневни атаки и обвинения, че ГЕРБ е единствената партия, която ще поеме отговорността, а другите избягаха от нея", каза Красимир Ципов.

А реакцията на ГЕРБ е очаквана, коментира Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!".

"Отне им около 12 часа да разберат какво точно се случи и паднаха в капана. Но те сами си го изкопаха капана. Те искаха да има председател на ЦИК", заяви той. 

При следващите консултации от партията ще излъчат кандидатура за председател на ЦИК.

От ДПС бяха лаконични, а от БСП отказаха коментар. Очаква се позицията и на останалите парламентарно представени партии – "Има такъв народ" и "Демократична България". 

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 години
Да замениш думата победихме с думата пребихме,значи нещо мафиотско дреме по ъглите на черепа на индивида изрекъл думата.През юли,отново отиваме на избори.Тези 75 калпака които "пребиха" опонентите си,ще се стопят на 30-35.Глутницата управлявала ни довчера,си заминава,този път безвъзвратно. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Направо ги пребихте с разтворени свинтери по чеповете. Сигнализирай за неуместен коментар