Радев към ГЕРБ: Бяхте предадени от Борисов, той абдикира от отговорност

Десислава Атанасова: Към кандидатурата на Ципов за шеф на ЦИК бяха отправени нападки

07.05.2021 | 08:25 Редактор: Тодор Петров

Президентът Румен Радев започна нови консултации с партиите за излъчване на номинации за председател на Централната избирателна комисия. Той се обърна към председателя на ПГ на ГЕРБ - Десислава Атанасова с думите:

Вчера получих писмото на коалиция ГЕРБ-СДС, подписано от г-н Борисов, че изтегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК. Г-жо Атанасова, поздравявам ви специално за усилията ви да наложите кандидатура на г-н Ципов. Така трябва да се бори лидерът на една парламентарна група. За съжаление, вие и хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяхте предадени от г-н Борисов, който абдикира от отговорност.

Радев посочи, че остава вариантът някоя от по-малките партии да имат повече смелост и гражданска отговорност в името на провеждането на честни и прозрачни избори, за да избегнем хаоса, в който влизаме от вчера.

Десислава Атанасова не остана длъжна на държавния глава и заяви, че е имало лични нападки към кандидатурата на Ципов и персонално към личността му.

"Считам, че е некоректно да ползвате мен, като председател на парламентарна група, по отношение на твърдения за отговорността. На тази маса седят партийни лидери, които отказаха мандат за съставяне на правителство и го върнаха, дори без структура на Министерския съвет", настоя Атанасова. 

Тя потвърди, че предложението на ГЕРБ-СДС за зам.-председател на ЦИК е Димитър Димитров. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Бог. Гледа
преди 2 години
Колко хубаво и звучно звучи Сигнализирай за неуместен коментар