Иво Мирчев, ДБ: Вероятно "Има такъв народ" ще изпревари ГЕРБ на изборите

Не трябва да минаваме през още един изборен цикъл, посочи водачът на листата на ДБ в Бургас

09.06.2021 | 09:28 Редактор: Здравко Черкезов

Преди началото на предизборната кампания"Демократична България" (ДБ) направи промени в листите си. Какви други промени предвиждат във формацията и на какво ще заложат в предизборната си кампания?

"Не считаме, че страната ни трябва да мине през още един цикъл избори. С ГЕРБ и ДПС не става, това са партиите на статуквото, те спряха развитието на страната ни", заяви водачът на листата на "Демократична България" в Бургас Ивайло Мирчев в студиото на "България сутрин".

Той не посочи конкретно в кои от партиите на промяната ДБ вижда бъдещи партньори. 

"Бяхме готови на разговори с "Има такъв народ" за съставяне на правителство, не получихме такава покана, но считаме, че това беше нашата национална отговорна позиция", категоричен е доскорошният народен представител, който е и шести (106) в листата на ДБ в 25-и МИР.

Мирчев очаква сериозни промени в следващото НС, цитирайки социологически проучвания.

"Избирателната активност ще е много по-висока, ще е около 65%. Ние сме качили доста подкрепата си, "Има такъв народ" също. Досега не сме били в ситуация да има само машинно гласуване, купувачите на гласове ще бъдат затруднени. Самият изход на предстоящите избори ще бъде изключително неясен", поясни той.

Най-вероятно първата политическа сила няма да е ГЕРБ, а "Има такъв народ", посочи гостът в студиото.

Представителят на "Демократична България" изрази публичната си подкрепа за протеста пред Съдебната палата.

"След интервюто при вас отивам директно пред Съдебната палата. "Демократична България" помага на този протест, призовали сме нашите симпатизанти да са там", сподели той пред Bulgaria ON AIR

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК