Ивайло Мирчев: Изключено е да бъдем с ГЕРБ, ДПС и БСП

Абсолютно нищо не се е променило в нашата позиция, категоричен е той

05.04.2021 | 11:20 Редактор: Жаклина Иванова
Ивайло Мирчев: Изключено е да бъдем с ГЕРБ, ДПС и БСП

"Това, което обещахме преди изборите, това и ще изпълним. Няма да има онзи трик, който познаваме от 2014 година. По никакъв начин няма да сме в коалиция с ГЕРБ, с ДПС, с БСП. Абсолютно нищо не се е променило в нашата позиция. Ние се борим срещу модела на управление между ГЕРБ и ДПС и няма никаква опция да бъдем коалиционен партньор или да си сътрудничим с ГЕРБ, ДПС или БСП", заяви пред БНР Ивайло Мирчев от "Демократична България“.

"Ако не можем да реализираме конкретни 12 точки и да се обединят максимален брой партии около това, ще бъдем конструктивна опозиция на тези, които считат, че могат да съставят правителство в бъдещия парламент", коментира Мирчев.

"Никакви безпринципни коалиции“, настоя той.

"В тази конфигурация много трудно мога да си представя, че "Демократична България“ може да бъде част от каквато и да е управленска конфигурация“, подчерта Ивайло Мирчев.

Според него обръщението на премиера късно снощи показва "един отчаян човек, който е разбрал, че неговият край вече е дошъл и трябва да оцелее на всяка цена“.

"Не мисля, че има въобще някакъв шанс "Демократична България“ да поиска нещо различно от разрушаване на модела "Борисов“, категоричен е Мирчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Хаху
преди 3 години
Кого избираш,КАТО ВИЖДАШ КОЛКО ТЕ ИЗБИРАТ. Сигнализирай за неуместен коментар