Христо Иванов: Започва да се очертава една по-добра България

Трябва да гласуваме против мандата на Бойко Борисов, заяви той

04.04.2021 | 22:05 Редактор: Юлия Христова
Христо Иванов: Започва да се очертава една по-добра България

Според лидера на "Демократична България" - Христо Иванов, днешните изборни резултати показват, че макар и трудно, започва да се очертава една по-добра България.

"Борисов може да продължи да печели избори с корупционната си машина, но може да загуби властта. Българите трябва да се освободят от страха от тази машина и да има промяна. Този резултат показва нова потенциална ситуация, това е предпоставка за ДБ да се превърне във фактор за промяна. Не бихме се включили в коалиция просто да създадем кабинет. Нас не ни интересуват постовете, първият ни приоритет е правовият ред“, коментира той.

Според Иванов, въпреки хаоса на ЦИК, плашеното и мачкането от страна на управляващите, българите излизат и си искат гласа, а българите патриоти по цял свят се редят на опашки, за да гласуват.

"БСП губи централно място, ДПС повече не може да играе ролята на този, който определя задкулисието. Самият факт, че дишаме във врата на ДПС показва, че ние можем да ги изместим като онази политическа сила, която може да наложи дневния ред“, посочи Иванов.

Той призна, че има вариант този парламент да се разпадне, което обаче според него не е опасно.  

"Управлението не може да е самоцел, а това е излизане от дългогодишна склероза на българската демокрация. Това го виждаме и в други страни - минаването през няколко избора и счупването на пейзажа“, коментира лидерът на ДБ.  

"Преди да се говори за коалиция, трябва да се видим всички, които сме влезли в този парламент и да гласуваме против мандата на Бойко Борисов. Едва тогава идва разговорът за съвместни действия“, обобщи Христо Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК