fallback

Борисов - най-самотният политически играч или основен претендент за властта?

Коментар на журналиста Валентин Кардамски и политолога Цветанка Андреева

07.05.2021 | 09:53 Автор: Жаклина Иванова

Абдикира ли Борисов от отговорност, както твърди президентът Радев? Какви изненади ни очакват на политическата сцена в следващото НС?

"Борисов е най-самотният политически играч - никой не иска да бъде с него. Същото е положението и с БСП. Той знае, че не е толкова желан от хората, затова пада и неговият резултат. Скоро и неговите хора ще се откажат от него", каза журналистът Валентин Кардамски в ефира на "България сутрин".

Според него, премиерът в оставка Бойко Борисов се опитва да блокира целия изборен процес. 

"В демокрацията, каквато претендираме, че имаме, политическата отговорност се оценява на избори. В момента, в който извлечем политическите сблъсъци извън полето на политиката, тогава демокрацията е подложена на риск", заяви политологът Цветанка Андреева пред Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че имаме един абсолютно безполезен парламент, който е провалил идеята да катализира някакво политическо решение и да осигури стратегическо мнозинство.

"Не му отива на Борисов. При положение, че той беше на върха на тази държава толкова години, в момента да търси всякакви мотиви, за да обяснява, че едно нещо ще стане или няма да стане. Не бива по никакъв начин той да създава впечатление, че е чак толкова слаб. Другите трябва също да поемат отговорност", добави Кардамски пред водещата Мария Константинова.

Андреева отбеляза, че Борисов ще остане основен играч и претендент за властта. 

Кардамски пък подчерта, че сме на последно място по доходи в Европа.

"Борисов управляваше България 12 години. Не може сега някой друг да носи отговорността", коментира още той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback