България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Борисов - най-самотният политически играч или основен претендент за властта?

Коментар на журналиста Валентин Кардамски и политолога Цветанка Андреева

07.05.2021 | 09:53 Редактор: Жаклина Иванова

Абдикира ли Борисов от отговорност, както твърди президентът Радев? Какви изненади ни очакват на политическата сцена в следващото НС?

"Борисов е най-самотният политически играч - никой не иска да бъде с него. Същото е положението и с БСП. Той знае, че не е толкова желан от хората, затова пада и неговият резултат. Скоро и неговите хора ще се откажат от него", каза журналистът Валентин Кардамски в ефира на "България сутрин".

Според него, премиерът в оставка Бойко Борисов се опитва да блокира целия изборен процес. 

"В демокрацията, каквато претендираме, че имаме, политическата отговорност се оценява на избори. В момента, в който извлечем политическите сблъсъци извън полето на политиката, тогава демокрацията е подложена на риск", заяви политологът Цветанка Андреева пред Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че имаме един абсолютно безполезен парламент, който е провалил идеята да катализира някакво политическо решение и да осигури стратегическо мнозинство.

"Не му отива на Борисов. При положение, че той беше на върха на тази държава толкова години, в момента да търси всякакви мотиви, за да обяснява, че едно нещо ще стане или няма да стане. Не бива по никакъв начин той да създава впечатление, че е чак толкова слаб. Другите трябва също да поемат отговорност", добави Кардамски пред водещата Мария Константинова.

Андреева отбеляза, че Борисов ще остане основен играч и претендент за властта. 

Кардамски пък подчерта, че сме на последно място по доходи в Европа.

"Борисов управляваше България 12 години. Не може сега някой друг да носи отговорността", коментира още той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК