България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новото лице на "България сутрин": Много е важно да задаваме важните въпроси

"Журналистите имаме огромна власт, но и отговорност", категорична е Мария Константинова

22.03.2021 | 08:20 Редактор: Десислава Атанасова

От днес "България сутрин" има нова водеща, която ще бъде екранната половинка на Мирослав Димитров.

"Днес е световният ден на водата и моят първи ден, затова си пожелавам с колегата Мирослав Димитров да ни върви по вода". С тези думи новата водеща на "България сутрин" - Мария Константинова, даде старт на своята кариера в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя е журналист, който се занимава основно с политическа журналистика. 

"Това е една сериозна и много осъзната крачка в моя живот. Много се радвам че стартирам в Bulgaria ON AIR, защото знам, че във фокуса на нашата телевизия са важните неща, а за мен е много важно да задаваме важните въпроси", категорична бе Мария.

И определи журналистиката като отговорност.

"Журналистите имаме огромна власт, но и отговорност. Задължителното за мен е един журналист да не губи своето любопитство, и смятам че това е и едно от моите отличителни качества. Искам да предам своето любопитство и на зрителите", заяви водещата.

Константинова сподели още, че трудните моменти в кариерата са тласък напред.

"В работата ни непрекъснато се сблъскваме с трудни моменти, но по-скоро за мен те са мотивация и ме вдъхновяват да продължавам да се развивам. В никакъв случай да не се отказвам", каза още тя.

По думите ѝ най-голямата и слабост си остава спортът.

"Това съм започнала от самото начало на моя журналистически път, впоследствие разбрах, че и политиката е нещо, което сериозно ме вълнува. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Може да е добър журналист, но на екран е пълна скръб. Да си коригира усмивката. Крива е. Сигнализирай за неуместен коментар