Коя е новата водеща на „България сутрин" Мария Константинова?

Тя разказа повече за себе си и за професията пред Az-jenata.bg

20.03.2021 | 10:30
Коя е новата водеща на „България сутрин

Журналистът Мария Константинова е новото чаровно лице на сутрешния блок в ефира на Bulgaria ON AIR. От 22 март, понеделник, с увереност и мотивация амбициозната дама влиза в ново ампоа на водещ на „България сутрин“, като застава до лъчезарния Мирослав Димитров, с когото всяко делнично утро, точно в 07:00 часа заедно ще казват „Добро утро“ на зрителите на живо от студиото на телевизията.

Доверието на публиката, като едно от основните градивни елементи на добрата и качествена журналистика, винаги е било и ще продължи да бъде водеща цел за Bulgaria ON AIR и лицата на телевизията. Именно затова, специално за редакторите на Az-jenata.bg, Мария Константинова отвори страниците на своя живот, за да разберат повече за личността и характера на новата водеща, отвъд нейния образ.

Новата водеща на „България сутрин“ завършва бакалавър "Журналистика", има магистратура "Връзки с обществеността", а отскоро е и докторант по Журналистика. През годините трупа голям професионален опит в различни медии, включително стаж в Българския културен институт в Братислава. Занимавала се е със спортна журналистика и е била част от екипа на Националната баскетболна лига, където е отразявала баскетболни срещи от мъжкото ни първенство. По-късно започва да се занимава с политическа журналистика като част от екипа на новинарския сайт news.bg.

В сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Мария ще води заедно с колегата си лъчезарният Мирослав Димитров. Споделя, че темите, които предизвикват най-много интереса ѝ, са свързани с политическите процеси както у нас, така и по света. Спортът също е във фокуса на вниманието ѝ и е сред темите, които я вълнуват силно.

"Спортът пък е другата ми голяма страст. Бих казала неразделна част от живота, тъй като благодарение на родителите ми съм закърмена със спорт. Интересувам се от всички видове спорт, но най-вече от баскетбол. Следя отблизо както български баскетбол, така и от европейски."

Освен че следи новините и всичко, свързано със света на спорта, самата Мария Константинова обича в свободното си време да тренира, като от близо 20 години се занимава със спортни танци. Споделя, че именно спортът я е научил на отговорност и дисциплина, което днес ѝ помага и в професията.

Прочиства съзнанието си и обича да релаксира и с разходки сред природата, както и с четене на книги и интересни интервюта.

Сред каузите, които са докоснали най-силно сърцето ѝ признава, че това е темата за недоносените деца, с която се е занимавала няколко години.

"Смятам, че е много важно да се оказва професионална подкрепа на родителите, които се намират в тази деликатна ситуация и се борят за живота на децата си."

От понеделник, 22 март, ще можете да се събуждате в компанията на телевизионния тандем Мария Константинова и Мирослав Димитров, като определено едно от най-големите предизвикателства за тях ще е ранното ставане.

Мария сподели с Az-jenata.bg тайната си за разсънване в този толкова ранен час, а именно - чаша ароматно кафе и бърз преглед на актуалните новини. Малко по-късно вече е готова за любимата част от деня - срещите с интересни гости и задаването на най-важните въпроси, които вълнуват хората. Защото според нея, именно в тези отговори се крие истината.