България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Доц. Михов за разпада на ОП: Решението не беше спонтанно или емоционално

Той подчерта, че раздялата с "Атака" е била болезнена, но необходима

08.02.2021 | 08:21 Редактор: Ивет Арабова

Без "Обединени патриоти" на изборите. "Естествен процес и нещо очаквано." Така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи разпада на коалицията. Защо ВМРО се отказа от коалиция с НФСБ?

"Това решение не е нито спонтанно, нито емоционално, а плод на един дълъг анализ. Проведе се един вътрешноорганизационен референдум. Решението беше много задълбочено обсъдено", каза депутатът от ВМРО доц. Милен Михов в ефира на "България сутрин".

Според него може би разпадането е трябвало да се случи по-рано, но волята на всички в организация е била такава.

"Решението е продиктувано от една политика на ВМРО за консолидиране на патриотичния вот. Опитът да се постигне такова обединение чрез създаване на коалиции показа своята невъзможност да бъде трайно и перспективно развито", добави депутатът от ВМРО в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че политическата регистрация за изборите ще бъде на ВМРО, но ще се търси подкрепата на по-малки партии, граждански организации и авторитетни личности, споделящи идеите за силна България.

"Самата идея за коалиция с ГЕРБ беше по-скоро обществена мълва, отколкото някакъв реалистичен опит. Що се отнася до формацията на Слави Трифонов, понякога се забавлявам с новите личности, които са ни добре познати. Когато хората видят кой стои зад популярния шоумен, ще си зададат въпроса: "Нима това е новото", смята доц. Михов.

Той отбеляза, че се чувства спокоен и уверен за предстоящите парламентарни избори.

"Един от главните ни инструменти за водене на кампания ще е от човек на човек. Тук ще се прояви силата на ВМРО, която след 4 години в управление може спокойно да гледа хората в очите. Не успяхме да постигнем да консолидираме представителите на патриотичните политически сили. Раздялата ни с "Атака" беше болезнена, но необходима. Всички учебници по политология казват една максима, че кампанията има значение. Излизането от коронакризата е първостепенна задача на това управление", коментира доц. Милен Михов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК