Каракачанов за разпада на "Обединени патриоти": Нещо естествено и очаквано

За НФСБ решението за "политическия развод“ било изненада

06.02.2021 | 13:49 Редактор: Ивет Арабова

"Естествен процес и нещо очаквано." Така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи разпада на коалицията "Обединени патриоти".  Членовете на партията имали тежката дума за това ВМРО да каже "Не“ на НФСБ и да реши да се яви сама на парламентарните избори. Решението партията на Каракачанов да се справи сама дошло след анализ на спечелените политически битки през годините. 

"Аз не бих го нарекъл развод. Ако се върнем назад в последните 2 години, ще видите, че даже 2015 година се явихме на местните сами. 2019 година на евроизборите отново се явихме сами. Тогава вината не беше наша, даже не вина, идеята не беше наша", коментира председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

За НФСБ решението за "политическия развод“ било изненада. В телевизионно интервю Валери Симеонов определи като грешка единствено "предоверяването през 2017 г. на "Атака" и нейния лидер Волен Сидеров". 

Въпреки, че в социологическите проучвания ВМРО и НФСБ събираха заедно около 4% доверие, в Плевен Каракачанов обяви, че не се страхува от социологията. 

"Ние винаги сме изненадвали социологията", категоричен бе той.

Регистрацията на партиите и коалициите за вота на 4 април започва в понеделник. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК