България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нормалната среда за обучение е в училище, основната му функция е в сградата

"Коридорите са разделени, не се допуска смесване на паралелки", посочи зам.-директорът на 51 СУ

04.01.2021 | 08:11 Редактор: Радостина Димитрова

Националният оперативен щаб реши малките ученици да се върнат в класните стаи. Днес те отново прекрачиха прага на училищата. Подготвени ли са учителите и какви мерки се предприемат, за да се ограничи разпространението на Ковид-19?

Започнаха да идват първите ученици. Коридорите са разделени, не се допуска смесване на паралелки. За това следят и дежурните учители. Това заяви заместник-директорът на 51 СУ "Елисавета Багряна" Веселин Стефанов в ефира на "България сутрин".

"Смятам, че всички са разбрали, че нормалната среда за обучение е в училище", посочи зам.-директорът. Той отбеляза, че преди Нова година училището е пуснало анкета до родителите относно качеството на дистанционното обучение.

"Тя показа, че онлайн обучението се провежда с успех, но общата нагласа на родители и учители е, че основната функция на училището е в сградата", коментира Веселин Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че прогимназистите и гимназистите ще приключат първия срок онлайн при строг контрол от страна на ръководството. 

"За учениците от прогимназиалния етап и за зрелостниците предстоят матури, затова има усилена подготовка по български език и математика. В началото срещнахме доста трудности при заместването, когато се разболяха около 10-15 колеги. Но се справихме - нямаше класове, които да нямат занятия повече от 1 ден", каза още Веселин Стефанов.

По думите му в училището осъзнават, че при събиране на повече учители и ученици процентът на заразяване може да е по-голям.

Вижте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК