704 молби за дистанционно обучение за ученици до 4 кл. постъпили в МОН

В училищата следва да има и дежурни учители, които да се грижат за децата до 18:00 часа

30.12.2020 | 20:10 Редактор: Юлия Христова
704 молби за дистанционно обучение за ученици до 4 кл. постъпили в МОН

704 молби за обучение от разстояние в електронна среда за ученици от 1 до 4 клас са постъпили до момента в МОН, съобщават от ведомството. Вече е създадена организация чрез Регионалните управления на образованието за приемане на заявления от родители/семейства, които желаят децата им да се обучават в електронна среда от разстояние.

 От 4 януари се възобновява присъственото обучение за учениците от 1 до 4 клас като в училищата ще продължи да се прилага организация, която ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класове, както и установените противоепидемични дейности по дезинфекция на помещенията.

По време на учебните часове учителите ще носят лични предпазни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки отделен час. Изключения се допускат за ученици, на които по здравословни причини, е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице.

В училищата следва да има и дежурни учители, които да се грижат за децата до 18:00 часа или до приключване на учебните часове при целодневно обучение в съответната образователна институция.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК