България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Театър "Българска армия" на 70 г.: Актьорите дават надежда на хората

Мирослав Пашов отбеляза, че публика идва в залите и позволените 30% са запълнени

17.12.2020 | 09:40 Редактор: Ивет Арабова

Освен че рано са осъзнали необходимостта от хляб и зрелища, римляните навреме са прозрели и друга важна истина - изкуството, освен публиката, храни и самия творец. Задоволен ли е гладът за изкуство на отдадените на театъра?

"Това е един юбилеен 70-и сезон на театъра. Започнахме с усилена подготовка да честваме това събитие. През ноември трябваше да има специален спектакъл, с режисьор Владимир Люцканов. За съжаление, малко влязохме "в скоба", каза директорът на театър "Българска армия" Мирослав Пашов в ефира на "България сутрин".

Той отбеляза, че със започването на сезона от юни месец целта им е била да не изгубят хората.

"Когато получаваш американско гражданство, държиш изпит по история на Америка. Това не е случайно. Хубаво е човек да знае историята, за да изгради бъдещето си. По-важното е, че с нас са ветерани на театъра, които продължават да играят на сцената. Аз съм им изключително благодарен и признателен", добави директорът на театър "Българска армия".

По думите му в театъра също са "на първа линия", тъй като дават надежда. Той бе категоричен, че театър "Българска армия" има достатъчно примери в историята си, с които е доказвал силата на това изкуство.

"Имах късмета да вляза в театъра през 1995 година. Тогава пак беше едно смутно време, беше много странна ситуация. Сега се получава подобно нещо - не търся вина, просто трябваше да спрем. Тези 30% се пълнят, хората идват. Трябва да даваме повече надежда на хората, затова ще продължим да работим", посочи Мирослав Пашов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК